keskiviikko 10. elokuuta 2016

ROADTRIP TO NORWAY

Heips vaan kaikille! Huhhuh reissusta kotiuduttu viime viikolla ja loppuviikko menikin sitte töissä ahertaessa. Nyt sain vihdoin muokattua nämä reissukuvat, joten pläjäys niitä siis tulossa. Matka meni ihan kivasti, tuli istuttua n. 1800km auton kyydissä, joten takamus ja selkä oli hiukkasen hellänä tuon jälkeen. Ainoa mikä vähän pilasi reissun tunnelmaa oli sade. Siis ihan koko reissun ajan satoi vettä ja se harmitti kyllä, sillä Norjan puolella ei oikeen tehnyt mieli mennä ulos autosta. Oikeen hienoja kuviakaan ei saanut otettua, koska ilma oli tosi harmaa ja vettä tuli oikeesti ku saavista :( Pakko lähteä kyllä vielä uudestaan käymään Norjassa, mieluiten sillain että ois vähän paremmat säät. Ja siellä Lofooteilla mää vielä joskus haluan käydä! 

   Eka yö nukuttiin teltassa Inarissa jonkun järven rannalla. Se oli jotenki niin jännää retkeillä ensimmäistä kertaa, tehä trangialla iltapalaa ja hipsiä telttaan nukkumaan. Yöllä alko sitten se järkyttävä kaatosade ja aamulla herätessä oli jalat ihan märkänä ku telttaan valu jostain vettä. Hirveellä kiireellä koottiin teltat ja lähettiin ajelemaan jo kohti Norjaa.
Kävästiin ajelemassa Kirkkoniemessä ja ajeltiin sieltä Norjan puolelta kohti Nuorgamia. Ihan mahtavat maisemat siellä kyllä oli ja harmitti ettei saanu otettua mitään kuvia. Mutta onneksi nuo ihanat maisemat jäi edes omaan päähän muistoksi.
Toiseksi yöksi oltiin varattu Nuorgamista pikkunen mökki, jossa nukuttiin. Oli niin ihana päästä suihkuun, vessaan ja kuivattelemaan kaikki tavarat sen telttayön jälkeen. Kyllä sänky tuntu luksukselta ja nukuin koko yön ku tukki! Seuraavana aamuna jatkettiin heti aamupalan jälkeen ajamista ja lähdettiin vielä takas Norjan puolelle. Ajettiin rannikkoa pitkin koko päivä ja tarkotus oli taas seuraava yö nukkua teltassa. Yövyttiin Suomen puolella jossain Enontekiöllä päin ja koko illan ja yön taas sato vettä ihan täysillä. Saatiin päähänpisto sitten siinä illalla että seuraavana päivänä ei ajetakkaan vielä kotia vaan varattiin mökki Aavasaksalta. Saavuttiin Aavasaksalle keskiviikkona ja me oltiin varattu sellanen pieni vessaton/suihkuton mökki. Saatiin kuitenki parikymppiä enemmän maksamalla isompi mökki jossa oli oma sauna, suihku ja vessa joten todellakin otettiin se. Tää paikka oli kyllä koko reissun kohokohta! Ainoa päivä ettei satanu vettä ja nuo maisemat oli jotaki niin upeeta. Käytiin Maken kanssa kävelemässä pitkospuilla, ihastelemassa näköalatornia ja pyörähtämässä ihanassa kahvilassa. Ilta meni nuotiolla istuen ja makkaraa paistaen nuissa alimman kuvan maisemissa. 
Aamulla lähdettiin sitten ajelemaan kohti Oulua. Tosin koukattiin vielä Ruotsin kautta. Kyllä kotiin päästessä oli väsyny mutta onnellinen. Kyllä se Norja osaksi ainakin vei mun sydämen ja sinne on pakko päästä toisenki kerran. Haaveilen myös pääseväni syksyllä patikoimaan johonkin tuonne Lappiin! 

Onko siellä muita Norjassa käyneitä? Onko siellä joku paikka missä kannattaa ehdottomasti käydä jos lähetään tonne päin vielä uudestaan?
2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Kuulostaa mahtavalta reissulta! Joskus on itsekin päästävä Lappiin ihastelemaan maisemia! Pari kertaa olen lapsena talvella käynyt, mutta lumesta kun en niin välitä, ens kerralla menen kesällä tai syksyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kannattaa kyllä ehottomasti lähteä! Kyllä Lappi vei mun sydämen ja sinne vielä palaan mooonta kertaa<3 Syksyllä varsinki ois ihana käyä ku on kunnon ruska..

      Poista