perjantai 3. maaliskuuta 2017

VALMENNUKSEN PUOLIVÄLI JA AJATUKSIA ITSETUNNOSTA

Heipsan ja ihanaa perjantaita kaikille. Mä ajattelin kirjotella fiiliksiä tosta Yourchoice-valmennuksesta, jossa alkoi nyt siis jo viides viikko! Hurjan nopeasti on kyllä mennyt aika ja puolessavälissä mennään. Valmennuksesta on ollu kyllä hyvä fiilis, tuntuu että on oppinu kuuntelemaan itteä jotenki enemmän tämän viiden viikon aikana. Vaikka olinkin melkein kaksi viikkoa valmennuksen aikana kipeänä niin söin silti terveellisesti enkä antanut sairauden olla syynä herkuttelulle. 
Treenit on sujuneet hyvin ja ohjelma on ollu kiva. Ehkä ihan pieniä omia lisäyksiä oon niihin tehnyt, sillä jotenki semmoset omat lemppariliikkeet on niin jääny rutiiniksi etten oo osannu niistä luopua. Oon saanut myös todella hyvän ruokailurytmin ja siitä koitan pitää kiinni! 

Tämän viikon aiheena oli itsetunto ja viikon aiheen nimi onkin Kaunis, ihana minä. Haluankin avata vähän tätä aihetta, sillä koen että tämän viikon aihe koskettaa mua eniten tähän mennessä. Kun luin nuita materiaaleja niin purskahdin itkuun ihan täysillä. Tajusin että tämä aihe on mulle jotenkin arka, sillä mulla ei oo ikinä ollut mikään superhyvä itsetunto. Oon esimerkiksi todella huono kestämään epäonnistumisia. Ihan pienikin moka niin saatan miettiä sitä viikkokausia ja ajatella että mitä oisin voinu tehdä välttyäkseni siltä. 

kaunisihanaminä


"Miks mä en jaksa treenata niin paljo ku muut?" 

"Miksei mulla oo nuin sileä iho?"

"Tuo varmaan tienaaki paremmin ku minä." 

"Miks mulla ei oo jo omaa kotia vaikka kaikilla muilla mun ikäsillä on?"

"Miksei mulla oo jo lapsia ku tuollaki on vaikka se on mua paljon nuorempi?"

"Mäki haluan matkustaa niin paljo ku tuo."

"Oispa mullakin nuin hyvä vartalo."

Mulla on myös todella paha tapa verrata itteäni muihin. Varsinki omaa elämää ja elämäntilannetta. Tiedostan kyllä että se on todella tyhmää, mutta en vaan voi lopettaa sitä. Valmennuksessa puhuttiin juuri siitä että koskaan ei kuitenkaa voi tietää millasta sen toisen ihmisen elämä oikeesti on. Vaikka ulospäin kaikki vaikuttaisi täydelliseltä, voi sillä ihmisellä olla silti paljonkin murheita ja huolia. Ei ikinä pitäisi verrata itteä tai omaa elämää kenenkään muun elämään. Tämä lause kiteyttää siis kaiken;
"Vertaa itseäsi ainoastaan itseesi aikaisemmin: jokainen onnistuminen on askel eteenpäin."

kaunisihanaminä2


Oon yrittänyt pikkuhiljaa alkaa rakentamaan parempaa itsetuntoa. Päätin lopettaa muiden kadehtimisen ja itseni vertaamisen muihin. Aion keskittyä omaan elämääni, omaan hyvinvointiini ja siihen että olisin onnellinen just sellasena ku oon. En aio pyrkiä täydellisyyteen, sillä kukaan ei oo täydellinen. Yritän olla rohkea ja päästä yli epäonnistumisista, elämäähän ne vaan on! Aion tehdä sellaisia asioita mistä nautin. Haluan tähän loppuun vielä listata 5 positiivista asiaa luonteestani sekä ulkonäöstäni.

- Olen luotettava ystävä ja kumppani.
- Olen ystävällinen kaikille.
- Olen hyvä kuuntelija.
- Minulla on hyvä huumorintaju.
- Olen rehellinen.

- Minulla on urheilullinen vartalo. Tykkään varsinki mun olkapäistä, jotka onki kehittyny hurjasti!
- Tykkään mun paksuista hiuksista ja saankin niistä monesti kehuja.
- Minulla on kivat huulet.
- Tykkään mun pitkistä ripsistä.
- Minulla on hyvä iho.


 
Haastankin nyt teidät kaikki miettimään omia positiivisia puolia! Listatkaa niitä vaikka paperille ja laittakaa johonkin näkyville, niin voitte aina muistutella itsellenne kun iskee surkea fiilis itsestä.
 Sillä sinä oot juuri hyvä sellaisena kun oot 


2 kommenttia:

 1. Ihana teksti!! Tämmöisiä voimaannuttamistekstejä kaipaa aina välillä, kiitos! Ja mulla on myös sama paha tapa verrata itseäni muihin, salilla varsinkin... "miksi toi jaksaa nostaa noin paljon ja mulla on näin pienet painot". Vaikka todellakin pitäisi keskittyä ajattelemaan "mulla muuten on tuplasti isommat painot kun oli vuosi sitten"! Kiitos tästä muistutuksesta <3

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiia<3 Tuo itsensä vertaaminen muihin on niin väärin, vaikka varmasti moni siihen syyllistyy. Niimpä, kannattaa keskittyä omaan kehitykseen ja muutokseen ja unohtaa siinä vaiheessa kaikki ympärillä olevat ihmiset. Tai miksei vois ajatella että "kyllä minäkin tuolta vielä joku päivä näytän!" ;) Monesti sitä kadehtii ihan turhaan muita ja unohtaa sen mitä on itse saavuttanu.

   Poista