sunnuntai 10. tammikuuta 2016

SUNNUNTAIRESEPTI; KINKKU-PINAATTI-PEKONIPIIRAKKA


Ihanaa sunnuntaita murut! 
Viime sunnuntaina ei tullutkaan reseptiä, joten nyt julkaisen tämän jo pari viikkoa sitten tehdyn piirakan ohjeen. Tuon täytteen keksin ihan omasta päästä ja laitoin vaan tohon kaikkea mitä teki mieli. Piirakasta tuliki yllätykseksi ihan älyttömän hyvän makunen! Kyllä vaan kinkku, pinaatti ja pekoni toimii yhdessä. Ohjekki on niin helppo, että tän tekee vaikka silmät kiinni.
Mutta mennäänpä ohjeeseen..

Pohja
150g voita
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1/4tl suolaa

Täyte
Kourallinen tuoretta pinaattia
1 pieni sipuli
2dl kinkkusuikaleita
140g pekonikuutioita
6kpl pikkutomaatteja
Puolikas paprika
1kananmuna
2dl ruokakermaa
juustoa

Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Pilko sipuli ja paista se pannulla pekonin ja kinkun kanssa. Pilko pinaatti suikaleiksi. Laita pohjan päälle pinaattia ja sen päälle tuota sipulikinkkupekonipaistosta. Leikkaa muutama pikku tomaatti puolikkaaksi ja asettele ne piirakan pinnalle. Ite leikkasin myös paprikasta rinkuloita koristeeksi. Sekoita kerman joukkoon yksi kananmuna ja kaada seos piirakan päälle. Pinnalle voi halutessaan lisätä juustoraastetta. Uuni 200 astetta ja 30-40 minuuttia. Kannattaa antaa kunnolla jähmettyä vielä uunin jälkeen viileässä!



Miltäs tällanen piirakka kuulosti? Meneekö testiin? 

Muistakaahan käydä laittamassa vielä kysymyksiä TÄNNE !





8 kommenttia:

  1. namnam <3 näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Nammmm!!!! Mää rakastan suolasiapiirakoita!!! <3 pakko tehä taas palkkapälvän jälkeen :D oon nyt ite tehny sillä ohjeella missä voi korvataan avokadolla ja venhäjauho ruisjauhoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki rakastan! teeppäs ;) Jännän kuulonen pohja, vois melkeen kokeilla joskus. Tää pohja oli ihanan kostea ja mehevä! Paaaljon parempi ku valmispohjat

      Poista
  3. Täällä ilmoittautuu yksi, joka rakastaa kanssa suolasiapiirakoita!<3 Kinkku-pekoni piirakkaa olen tehnyt useasti, mutta tää pinaatti versio on ihan uusi. Voisin ehdottomasti testata seuraavalla kerralla :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii kiva ;D Pinaatti sopi tuohon kyllä hyvin, vaikka eihän se hirveesti millekkään ees maistu!

      Poista
  4. MMMMMM! ♥ Mulle piirakkaa kiitos. Näyttää tosi hyvälle ja tätä voisin testata ens kerralla ku jotain suolasta piirakkaa tekee mieli. Tai voisko tätä tehä sinne keilausiltaan, teeppä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MMMMMMMM tuo oli sikke hyvvää;) Mää aattelin tehäkki jottain tän tyylistä sinne mutten sitte tiiä ku ollaan Empulla et jos mennään suoraan keilaamaan ni viitinkö sinne raahata jotai piirakoita XD

      Poista