sunnuntai 17. tammikuuta 2016

SUNNUNTAIRESEPTI; BROILERIRISOTTO


Vuosipäiväpostauksessa mainitsin että tehtiin silloin tätä ihanaa risottoa. Tai no oikeastaan Make tämän teki. Oltiin tehty tätä aiemminkin, muistaakseni joskus viime kesänä ja ihastuttiin tähän ruokaan! En oo ikinä oikeen uskaltanu risottoja tehdä koska pelkään että siitä tulee ennemminkin riisipuuroa. Tämän teko näytti kuitenkin helpolta ja lopputulos on suussasulavaa ja ihan tajuttoman herkullista. Pitäis ehottomasti tehdä enemmänkin erilaisia risottoja.

1-2kpl (160g) porkkanaa
2-3 kpl salottisipulia
2rkl voita
3dl risottoriisiä
8dl vettä
1½ kanaliemikuutiota
2dl appelsiinitäysmehua
300-400g broilerin rintafilettä
½tl sitruunapippuria
1rkl limemehua
1 limetin kuori raastettuna
½prk creme fraichea
(100g parmesaanilastuja)

  1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista. 
  2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n.15 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää pieneksi suikaloitu broileri. Anna risoton kiehua vielä n. 5minuuttia(kunnes kana ja riisi on kypsää). Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella. 
  5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
  6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.


kanarisotto2

4 kommenttia:

  1. Ooii nammmm!! ;) vaikken riisistä oikeen tykkää niin näyttää hyvältä!<3 tuleeko siitä jälkkäristä ohjetta? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää risotto on niin hyvää että vaikket tykkää riisistä niin varmasti tykkäisit tästä :'D Siis niin suussasulavaa! Ja joo jälkkäristä tulee ohje nyt sunnuntaina ;)

      Poista
  2. Mä söin viime syksynä Tallinnassa aivan ihanaa vuohenjuustobroileria ja risottoa, pitäisi joskus kokeilla sellaista ihan kotonakin.

    Mulla on muistaakseni just tota riisiä kaapissa, en oo vielä kokeillut. Viimeksi oli Carnarolia Gallo -merkiltä. Arborioriisiä on kyllä muuten ollut aikaisemmin, mutta muistaakseni ihan varmaan Pirkkaa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namskis, tuo kuulostaa ihan sikahyvältä! Tuo riisi oli tosi hyvää :) Pitää kyllä kokeilla muitaki risottoja tehä

      Poista