tiistai 12. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkakku

Heipsan ja mukavaa tiistaita. Sunnuntaina oli äitienpäivä joten pitihän se mennä äitiä morjenstaan ja leipoa joku kiva kakkukin. Me ei siskon kanssa tykätä mistään normi täytekakuista joten päätettiin tehä juustokakku. Tai no tähän kyseiseen kakkuun ei kyllä tullu mitään juustoa vaan turkkilaista jugurttia, joten kyseessähän ei ole siis juustokakku :D Tajusin sen vasta äsken joten siksi tuossa kuvassakin lukee vihreellisesti juustokakku, vaikka kakku on nimeltään vaan mansikka-mariannekakku!
Kakun ohje löytyy täältä! Tosin sen verran sovellettiin kakkua että laitettiin pohjaan digestivekeksejä tuon mariannerouheen kanssa sekä päälle samaa rouhetta ja mansikoita. Kakku oli tosi hyvää ja jotenki ihanan kevyttä. Ite en tosta pohjasta oikein tykännyt, joten ehkä ens kerralla teen vaan tuon ohjeen mukaan ;) 
Tässä vielä ohje meidän sovelluksella:

Pohja
260g digestivekeksejä
1dl mariannerouhetta
100g sulatettua voita

Täyte
1prk kuohukermaa
2dl turkkilaista jogurttia
1/2dl tomusokeria
3rkl hunajaa
1tl vaniljasokeria
2dl soseutettuja mansikoita
6kpl liivatelehtiä
2rkl vettä

Koristeluun
mariannerouhetta
tuoreita mansikoita

 Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula.
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin asettumaan.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri.
Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput soseesta koristeluun(me ei laitettu)..
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Kuumenna mehu(me käytettiin vettä!) kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Sekoita haalea liivateseos kerma-jogurttitäytteeseen.
Levitä täyte keksipohjalle. Tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä kakun pinnalle.
Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi(mieluiten yön yli!)




Kakku näytti maistuvan kyllä, sillä kotiin vein takas vaan yhden palan joka menikin jo parempiin suihin. Tää oli kyllä vähän erilainen kakku verrattuna aiempiin juustokakkuihin johon oon laittanut yleensä tuorejuustoa. Suosittelen kyllä kokeilemaan, koska tässä oli jotenkin paljon kevyempi koostumuskin! 
Nyt kakkujutut kuitenkin sikseen ja nukkumaan! Oon nimittäin niin väsyny että silmät meinaa lupsahtaa kiinni tässä kirjotellessa :D
Hyviä öitä !

16 kommenttia:

  1. NAM! Just tällä hetkellä voisin syödä tuollasen kokonaisen kakun. Näyttää törkeen hyvältä ja maistui varmasti aivan ihanalle. :) Kivoja kuvia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha ihana! Mäki voisin kyllä vetästä tommosen nyt ku oli nii hyvvää ;) Kiitos ♥

      Poista
  2. Nams <3 Tosi herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  3. Itse teen todella paljon juustokakkuja ja tykkään kokeilla eri makuyhdistelmiä, mutta koskaan en ole vielä hoksannut yhdistää mansikoita ja mariannea - tätä täytyy kyllä joskus ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa en minäkään oo aiemmin hoksannu :D Mutta hyvin kyllä passas, kokeile ihmeessä!

      Poista
  4. näyttääpä ihanan raikkaalta ja herkulliselta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä älyttömän raikas ja itekkin olin ulkonäköön tyytyväinen :)

      Poista
  5. Mansikkajuustokakku on kyllä yksi lemppareista, pitääpäs joskus testata tuota mariannepohjaa! Antaa varmasti kivan erilaisen maun :)

    VastaaPoista
  6. Nam mikä kakku ja aivan ihania kuvia ♥

    VastaaPoista
  7. Ooooh, kuulostaapa herkulliselle! :D Jaksaiskohan viikonloppuna vääntää jotain tällasta ;)

    VastaaPoista
  8. Mää mielummin hotkasisin tämän teiän äitienpäivä kakun! Kuulostaa paljon paremmalta :D Voisit tehä meiän Sakelle synttäri kaukun, ku ite en ossaa mittään :D

    VastaaPoista
  9. Namnam, näyttää hyvälle :P Tuota vois kyllä joskus kokeilla!

    VastaaPoista