keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

DIY "reikäpaita"

Siivosin eilen vaatekaappia ja sieltähän lähti taas pussillinen varastoon oottamaan kirppistä. Pari paitaa otin kuitenki talteen koska aattelin että haluan kokeilla vähän tuunailla niitä :D Netistä löysin pari kivaa videota paitojen tuunauksesta ja päätin itekki kokeilla. 
Oon jo kauan halunnu semmosta toppia missä on jättimäiset käsiaukot ja vois pitää siellä alla vaikkapa bandeautoppia joka näkyis sitte kivasti sieltä. Leikkasin tollasesta hooämmän lörttöpitkähihasesta hihat kokonaan pois ja sitte tuunailin vielä selkään viillot. Muuten ihan kiva mutta tuo paita on liian tiukka niin se ei näytä oikeen hyvältä :(


Tuunailin vielä yhen ginan sinisen topin joten tässä vähä tarkempia ohjeita:

 1. Tähän hommaan tarvii vaan sakset ja viivottimen(ite käytin lehteä koska mullei ollu viivotinta!). Eka paita asetellaan sillain vinoittain  ja viivotin(tai lehti tms) laitetaan vähän vinottain kans selkäpuolelle ja aletaan leikkelemään pikkurillin paksuisia suikaleita.

 2. Ku suikaleet on leikattu paita käännetään tälleenpäin ja nuo viillot "nypitään" sillain jännästi että niistä tullee
                                                                                   löysiä...

3. Paidan pitäis näyttää suunnilleen nyt tältä. Tosin tää toppi oli aika huono valinta koska tuo kangas oli jotenki outoa ja nuo ei hirveesti venyny. Lisäksi ei kannata ehkä valita painijanselkätoppia jos haluaa nuista viilloista paljo pitemmät :D Mustan topin viilloista tuli hienommmat.

4. Sitten otetaan eka "kiekura" ja aletaan kieputtaan sitä aina seuraavan yli. Tätä on aika vaikee selittää mutta lopussa on yks video jossa näytetään kuinka se tehään, kattokaa siis se!

5. Ja tättärää valmis paita näyttää tältä! Toki noi viillot voi jättää tollain niinku kolmosvaiheessakin on(jos tykkää). Mutta musta tää näyttää paljo siistimmältä. Aikaa koko hommaan menee tosiaan joku 2 minuuttia että helppoa ku heinänteko siis !



Ite innostuin niin paljon tuosta että taidan käyä joku päivä penkoon kirppikseltä jotain paitoja ja kokeilla niihin tällasta. Eli siis jos ootte heittämässä toppeja/paitoja roskiin niin kokeilkaa ihmeessä tuunailla niitä ensin, nimittäin niistä voi tulla aika kivoja ;) 
Tässä on vielä aikalailla täydelliset ohjeet videon muodossa tohon samaan hommaan:
.

Ps. jos jollakin on jotain muita vaatteiden tuunausideoita niin heitelkääpä niitä kommenttiboksiin!

7 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Vois itekki testata.. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) kannattaa kokeilla! Tosin jos ei halua tuollasta isoa reikää tonne ylös niin kannattaa alottaa nuo viillot ihan siitä ylhäältä :D

      Poista
  2. ihana tuo musta! tee mulleki tommonen emmää ossaa kuitenkaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää voin opettaa:) Onko sulla joku paita johon vois tehä?

      Poista
  3. Aivan ihania! Mä olen niin tumpelo tekemään tälläsiä, että en viitsi aloittaa :D

    http://reetta-s.blogspot.fi

    VastaaPoista