torstai 9. kesäkuuta 2016

ITSETEHTY PERUNASALAATTI

Heips! Pitkästäaikaa reseptipostausta luvassa, nimittäin tein viime mökkireissulle ihan tajuttoman hyvää perunasalaattia. Tää salaatti sopii erityisen hyvin grilliruokien kylkeen, ja ku juhannuskin on kohta ovella niin aattelin jakaa tämän ohjeen myös teidän kanssa. Kyllä tämä voittaa kaupan perunasalaatin 100-0! Näitä aineksia tarvitset:



8-10 pientä perunaa
1 sipuli tai 3-4 nippusipulia
2 suolakurkkua
1 omena
1prk kevyt kermaviiliä
1rkl sinappia
1-2tl sokeria tai hunajaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
(1-2dl kinkkusuikaleita)

Keitä perunat. Ite keitin ne jo edellisenä päivänä että ne ehti jähtyä. Pilko perunat kuutoiksi. Leikkaa sipuli, suolakurkku ja omena pieniksi ja lisää perunoiden joukkoon. Mausta kermaviili pippurilla, suolalla, sinapilla ja sokerilla/hunajalla ja sekoita perunoihin. Leikkaa esim persiljaa joukkoon ja käytä sitä myös koristeena salaatin päällä. Halutessaan tähän voi laittaa myös kinkkusuikaleita, niin salaatista tulee täyttävämpää. Tästä määrästä tulee iso kipollinen perunasalaattia, joka riittää varmasti isollekkin seurueelle!


Ja ei muutaku herkuttelemaan! Bon appetit.





4 kommenttia:

  1. nam<3 Mä kokeilin kans joskus tosi samantyyppistä reseptiä, mut sipulin tilalle tuli Rucolaa ja kinkun tilalle pekonipaloja :) Oli kyl herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii hyvältä kuulostaa! Tulipa tuosta pekonista mieleen, että laitoinhan mäki tähän paistettua pekonia mutta kokonaan unohin kirjottaa sen :'D Hahah! Mut hyvää oli kyllä<3

      Poista