maanantai 16. helmikuuta 2015

Objektiivikuume!!

Hoiii! Te joita ei kamerajutut kiinnosta niin voitte suosiolla skipata tämän postauksen! :D Luvassa on nimittäin avautumista mun järkyttävästä kamera/objektiivikuumeesta ja tarviin asiantuntija-apua. 
Kävin tossa aamulla vähän kuvailemassa maisemia kun ilma näytti kerranki hyvältä. Hain Coffee housesta kupposen hasselpähkinälattea mukaan ja lähin Ainolanpuistoon räpsimään. Jotenki siinä kuvia räpsiessä iski vaan yhtäkkiä semmonen hirvee "PAKKOSAADAUUSOBJEKTIIVI"-fiilis. Tiiättekö? :'D Ihan kivoja kuvia nuilla tän hetkisillä putkillakin sai otettua, mutta silti kaipaisin jotain uutta juttua tuohon kuvailuun. Oon puntaroinu itseasiassa jo tässä jonkuaikaa parin eri objektiivin välillä, mutta päätös on vaikea ja varaa ei oo molempiin. Eli siis koska tykkään niin paljon kuitenkin tosta mun 50millisestä(lukuunottamatta juurikin sitä asiaa miksi en siitä tykkää eli manuaalitarkennus-.-) niin oon aatellu jotain samantyylistä kuin se, mutta vähän parempilaatuista ja automaattitarkenteista. Toinen vaihtoehto ois sitten ihan kunnon laajakulmaobjektiivi, tosin ei vielä mitään hajua millanen.
Pyydän siis apua, jos siellä on joku joka osais auttaa mua, tai joku jolla on kokemusta esim seuraavista objektiiveista, kertokaa kokemuksia! :D

Verkkokauppa.com
Molemmista luin netistä tosi hyviä arvosteluja. Laajakulmahan on tuplasti tuon 35mm hintanen, mutta päätin että ehkä sitä vois kerranki vähän panostaa kunnon kuvausvehkeisiin. Ehdottakaa myös muita laajiksia jos mielessä on joku hyvä! Budjetti mulla on kuitenki se max 400€!

Tällähetkellähän mulla on tuo kameran mukana tullut kittiobjektiivi eli perus 18-55mm. Tässä muutamia (tänään räpsittyjä) esimerkkikuvia mitä otin tuolla perusputkella.
Ihan kivoja kuviahan tolla saa. Mutta silti jotenki kaipaan jotain vähän enemmän!

Enemmän tulee kuvailtua tällä 50millisellä, koska tykkään sen valovoimaisuudesta. Kuitenki tuo manuaalitarkennus tuottaa hankaluuksia, jonka takia oonkin menettäny hermoni koko objektiiviin. En vaan meinaa saada kohdetta ikinä täysin tarkaksi, tiiä sitten onko mun näkö huonontunu vai missä se vika on, mutta sitä saa kyllä pyöritellä aikansa ennenku se tarkentaa kunnolla ;D Tässäpä sitten (sekalaisia) 50mm putkella räpsittyjä kuvia.

Nyt siis kaikki kamera-asiantuntijat, tai jotka tiedätte jotain näistä niin auttakaa mua! :D
Mielipiteitä, kokemuksia tms kyseisistä objektiiveistä! Tai jos mielessä on joku mun budjettiin sopiva ja vielä nuitakin parempi niin kuulen niistä mielelläni ;) 

8 kommenttia:

 1. Harmi, etten osaa auttaa yhtään asiassa, mutta jotenkin toi laajakulma-objektiivi vois olla kuitenkin hyvää vaihtelua. Sitten kun on varaa niin ostaa ton 50 mm automaatti/parempilaatuisen- objektiivin. Jos vaan pärjää siihen saakka manuaalitarkennuksen kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Joo määki sanosin että myy vanaha 50mm pois ja osta siitä parempi versio :) mulla on tosta sigman laajiksesta vielä se kalliimpi versio (n. 600€) ja vaikka se onki valovoimasempi, ni kyllä senki kanssa sisätiloissa monesti valo loppuu kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii just :) Joo luinki tosta laajiksesta että negatiivistä palautetta oli tullu siitä just että ei oikein sisällä oo hyvä, tai siis että valosalla paras :D Linkitäppä mulle siitä viiskymppisestä se parempi versio! Ku en löytäny muutaku Canoniin olevia :o Mua kuumottelis kyllä tuo 35mm, just siks koska se on halpa ja vähän samaa luokkaa ton nykysen 50mm kanssa, mutta koska automaatti!!! XD

   Poista
  2. Joo kannattaa testata eka se 35mm, ettei oo tavallaan liian laaja perus kuviin eikä tuu ns. vääristymää. Mää en kyllä tiiä noista Nikonin putkista mittään, mutta olin kuvitellu että sigmalla on samat putket sekä canonin että nikonin kiinnostyksellä, mutta en oo sitte varma. Se mun oma on siis Sigman 50mm f1.4,

   Poista
 3. Ei vitsi miksei me olla vieläkään sovittu sitä kuvaustreffiä? Saisit kokeilla sekä laajiksen että 35mm sun rungossa! :)

  VastaaPoista
 4. No huhhuh mitä kuvia! VAU! oot kyllä taitava kuvaamaan :) millä ohjelmalla muuten muokkaat nää kuvat?

  VastaaPoista