maanantai 9. lokakuuta 2017

10 PARASTA ASIAA SYKSYSSÄ

1. Ruska. Syksyllä luonto on kauneimmillaan ja tekis vaan kokoajan mieli ihastella noita luonnon värejä. Keltaista, punaista, ruskeaa, viininpunaista - ah miten nättiä jokapaikassa on.

2. Kuumat juomat maistuu erityisen hyvältä syksyllä. Teetä illan pimeydessä viltin alla, kahvilahetket ystävien kanssa tai takeawaylatte puistossa juotuna. Tota viimeisintä tykkään varsinki syksyllä harrastaa. Kipaisen kahvilasta juoman ja meen yksin puistonpenkille istuskelemaan ja nauttimaan luonnosta - parasta!



3. Isoihin neuleisiin, kaulahuiveihin ja pipoihin vuorautuminen. Rakastan kerrospukeutumista joten syksy on pukeutumisen kannalta mun lempparivuodenaika.

4. Kynttilät. Mikä siinä onki että heti ku illat alkaa pimenemään niin minä ainaki alan sytyttelemään kynttilöitä kotona? 


5. Tunnelma. Syksyssä on jotenki vaan sellanen oma tunnelma, en osaa ees selittää sitä. Ite ainaki koen syksyn jotenki kauheen rauhoittavana aikana ja sillon oon kaikista rentoutunein. 

6. Syysmuoti. Aina niin ihanaa kun kaupoissa alkaa näkyä kaikkea keltaista, viininpunaista ja syksyn sävyjä. Unohtamatta niitä muhkeita kaulahuiveja ja isotupsuisia pipoja.

7. Ulkoilu. Tänäki viikonloppuna käytiin kävelemässä 7km luontoreitti. Täys hiljaisuus, raikas ilma ja syksyiset värit tuntui erityisen hyvältä. Syksyllä ulkoilma on jotenki paljon freshimpää ku esimerksiksi kesällä. 

8. Pikkuhiljaa lähestyvä joulu. Mähän oon ite tosi jouluihminen ja odotankin joulua jo kuukausia aiemmin. Syksyllä sen alkaa aina tajuta että hei, jouluhan on ihan pian! Nytkään ei olis ku enää hippasen yli 2kk jouluun, hehe!

9. Keitot. Varsinki erilaiset sosekeitot. Näitä mulla ei tuu tehtyä melkeinpä minään muuna vuodenaikana  ku syksyllä. Jotenki ne vaan kuuluu musta syksyyn ja sillon on myös aina hyvin saatavilla tuoreita kasviksia. Ihana kokeilla aina kaikkia erilaisia variaatioita, mutta kyllä oma lemppari on silti ihan perus bataatti-porkkanakeitto. 

10. Sauna. Syksyisin tulee varmaan enemmän saunottua ku talvella. Kirpakassa syyssäässä tehdyn lenkin jälkeen on parasta vaan istua saunaan lämmittelemään posket punasena.



 Samaistutteko tän syksyhullun mietteisiin? Mikä on teidän mielestä syksyssä parasta vai tykkäättekö tästä vuodenajasta ollenkaan?





8 kommenttia:

  1. Mää samaistun näihin syyshullun ajatuksiin, syksy on aivan ihanaa ja joka vuosi se yllättää<3 Ruskan jälkeinen harmaus ja väsymys on ainoat miinukset!Vitsi tuo sun pikkunen maha on niin ihana :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii en halua ees vielä ajatella sitä synkkyyttä ja harmautta mikä kohta tulee ku nuo ihanat lehdet tippuu kokonaan:( Hihih, pieneltä se näyttää istuessa kyllä vaikka on oikeesti jo aika jätti :')

      Poista
  2. tuo viimeinen kuva on VALTAVAN IHANA !!!! <3 en ehkä kestä :')) ja vitsit mä kans rakastan ihan kaikkea syksyssä, ja voisin allekirjottaa kaikki sun listaamat jutut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihih, kiitos Jenni<3 Kiva jos säki oot syksyhullu!

      Poista
  3. Rakastan syksyä! Suosikki kaikista Suomen vuodenajoista :) Todella nättejä kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin!! Tuntuu että tosi moni tykkää kesästä, mutten ite niinkään välitä. Kyllä syksy on se juttu!;) Kiitos <3

      Poista
  4. Upeita kuvia, etenkin tuo viimeinen! <3 itsekin pidän syksystä ja sen väreistä ja oikeasti lähden sateellakin joskus ulkoilemaan. Se on vaan varusteista kiinni! :D harmi vaan että opinnot on syksyllä niin tiivistahtisia että ei ehdi rentotua juuri ollenkaan, vaikka juuri nyt sitä kaipaisi. Olen miettinyt tuota samaa reittiä, että haluaisin sen käydä kävelemässä kun pääsen taas Ouluun. Onneksi kohta on edes muutama päivä syyslomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, syksyn värejä on aina niin kiva kuvata:') Ja ulkoileminen tossa raikkaassa säässä on parasta, ei edes haittaa vaikka vähän ripsii. Harmi että et ehdi syksyllä hirveesti rentoutua, mutta koitat vaan nauttia edes kaikista pienistä hetkistä:) Suosittelen kyllä tuota Pilpasuon luontopolkua! Aivan ihana paikka, jotenki niin rauhallinen ja erilaista maastoa kokoajan niin on mukava kävellä:)

      Poista